Британският премиер Риши Сунак в четвъртък ще договори двустранни инициативи с

...
Британският премиер Риши Сунак в четвъртък ще договори двустранни инициативи с
Коментари Харесай

Лондон сътрудничи и с България за мигрантския натиск

Британският министър председател Риши Сунак в четвъртък ще контракти двустранни начинания с Белгия, България и Сърбия, ориентирани към справяне с проведената престъпност, обвързвана с незаконната миграция. Това оповестява " Ройтерс ", като цитира изказване на кабинета му.

На среща на върха на Европейската политическа общественост в Гранада, Испания, Сунак ще призове за по-координирани дейности за справяне с нарастващите нива на незаконна миграция към Европа. В срещата ще взе участие и министър председателят Николай Денков. 

" Нивата на незаконна миграция към континентална Европа са най-високите от съвсем десетилетие. С хиляди хора, които умират в морето, движени от контрабандисти на хора, обстановката е както неморална, по този начин и неустойчива ", сподели Сунак в изказване преди срещата. Не можем да позволим на незаконни банди да вземат решение кой да дойде на крайбрежията на Европа.

Сунак трансформира прекъсването на идващите дребни корабчета през Ламанша от Франция в един от главните си цели преди изборите, които се чакат идната година. Досега повече от 25 000 души са засечени да пресичат Ламанша тази година.

Британският водач и италианският министър председател Джорджа Мелони също ще съпредседателстват среща на дребна група в коридорите на EPC с други европейски сътрудници, с цел да обсъдят взаимни дейности за справяне с незаконната миграция и проведената престъпност.

Споразумението на Англия с Белгия ще включва внедряване на нова усъвършенствана технология за разкриване за идентифициране и спиране на трафика на хора през Белгия и нататък към Обединеното кралство.

Англия и Сърбия ще се спогодят да засилят сътрудничеството за наказателно гонене и разтрошаване на незаконни мрежи, шерване на разследваща информация и оперативно съдействие за ръководство на границите, сподели Англия.

Докато нейната инициатива с България ще включва шерване на информация и практическа поддръжка.

Европейската политическа общност включва множеството страни на континента, в това число страни отвън Европейски Съюз като Англия, Сърбия и Украйна.

Припомняме, че ден по-рано пратениците на 27-те страни членки на Европейския съюз реализираха съглашение за споделяне на грижите за бежанци и мигранти в спешни обстановки.

Споразумението, което ще сложи основата на договарянията сред страните членки и Европейския парламент, ще даде на страните благоприятни условия за поправяне на разпоредбите за леговище и миграция по време на рецесия.

Държавите членки, изправени пред огромен напор от мигранти, биха могли да ускорят процедурите и да изискат финансова помощ или взаимен принос от други страни от Европейски Съюз за пренасяне на търсещи леговище.

" Това в действителност трансформира играта, което ни разрешава да напреднем в договарянията ", написа ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в обществената мрежа " Екс ".

Лондон предизвести, че се задава " вихър " от мигранти. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР